Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
många kämpar med att bli större, fast mindre.. kan inte beskriva det bättre än med denna dikt hur sjuk beskrivingen än låter..


en kamp ( fd. anorexi)

revbensvingar finns inte mer
två små harpor att spela på
höftben finns inte mer
har sedan länge somnat i fetthavet
en stor fettvåg har lagt sig runt naveln
och fingerspetsarna är numera mer trubbiga än just
finger-spetsar
håret är inte längre ett risigt fågelbo
men boet innanför revbensväggarna har vuxit sig större
allting är så mycket större
önskan om något annorlunda är krossad
drömmen om drömmen finns där
krossad?
kamp kamp kamp
fettet har slagit läger på min kropp
min dröm (illusion?) är att det inte stannar allt för länge
kamp kamp
det är en kamp att krympa sig själv till att våga ta större plats
i världen
som måste vara sjuk
eftersom
jag måste krympa
för att våga
bli större




Fri vers av vintersvala
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-02 21:16



Bookmark and Share


    en människa
Skulla kunna varit mina ord.
Men nej. Vi behöver inte krympa.
Vi behöver växa, psykiskt.
Kväva ana och slå oss fria.
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

vintersvala
vintersvala