Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinterfrost

 

 

vinterfrost
och du värmer
fruset hjärta - isande själ



vattnet speglar blankt
mot blå himmel
där bara minnet
av svalan finns kvar
och solen står lågt
strålar sakta
sipprar in
i bländade ögon
möter slag - tinar blod
och torkar tårar



allt är fruset
runt omkring
och innanför
blir svart
något levande




Fri vers av Sländan
Läst 529 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-08 18:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
\"Han skall låta rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar\" heter det hos profeten Malaki (Gamla Testamentets sista bok innan Nya Testamentet tar vid.)
2007-12-09

  AllNamesRTaken
Denna är bara underbart vacker och jag håller med ulf... de sista raderna är totalt magiska! kan läsa dem om och om igen... Synd bara att veta för mycket och för lite på samma gång...

I allt mörker verkar denna dikt ändå ljusare... som ett steg om än kort?

Varma kramar vännen
2007-12-08

  Ulf Lagerholm
jag har kanske läst din text
femton gånger nu -

å nu kommer den där elaka
fan med skallpellen igen -

jag tycker nämligen att din
dikt, likt det som ruvas under
korphonan, kläcks ur dom sista
femtiofem bokstäverna -

\"allt är fruset
runt omkring
och innanför
blir svart
något levande\" -

hissnande tal, poesi
som suddar detdär
transporterandet
ovanför -

kramar från ulf
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan