Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just nu skrivs det mycket om änglar... vilken utmaning


Agnes i alla väder

 

 

När jag ser på mig själv

När jag ser nyktert på mig själv undrar jag

Jag vet nog vem jag är

Men jag undrar hur jag kan vara sådan

Jag undrar hur jag kan känna så här

Och längta så här

Drömma så här

 

När jag ser på mig själv nyktert

Då undrar jag vem jag är

Men jag är säker på att jag älskar mer

Jag känner mer

Och jag lever mer

Mycket mer

Än vad jag skulle ha gjort annars

Mer än om jag inte vore den jag är

 

Kom och piska mig så som stormen

Smek mig så som ett tungt regn

Värm mig som solen

Och ge mig en grund, stabil som jorden

 

Jag har rannsakat mig själv så många gånger

Jag har nog förnekat

Och visst har jag bekräftat

Men för vems skull

Min, men av vilken anledning

Om man inte får leva i det

Varför skulle man då upptäcka det

Om man har nyckeln till paradiset

Varför skulle man då inte öppna grinden

 

Ibland behöver jag få tänka efter

Ibland behöver jag få känna efter

Se hur allt påverkar mig

Hur det förändrar mig

Och hur jag öppnar mig

Kom och piska mig som stormen

Smek mig som regnet

Värm mig som solen

Och snälla var stadig mark under mina fötter

 

Gudarna ska veta att det skrämmer mig

Alla känslorna och allt som är nytt

Allt det som är jag och allt som är du

Det som är vi skrämmer mig

Och allt det som jag känner

 

Det är ett helt annat djup

Jag ser själ och åter själ

Även det goda kan vara skrämmande

Och är det så konstigt?

Jag har precis sett det jag inte trodde på

Jag har set det omöjliga bli möjligt

Och det finns njutning i smärtan

En njutning som jag inte kan vara utan

Det finns en makt i njutningen som kuvar mig

Och som jag underkastar mig

Vad skönt, ack så skönt

 

Ibland behöver jag få känna efter

Ibland behöver jag få se på mig själv nyktert

Ibland behöver jag få se vad du speglar

Vad jag speglar

Ibland behöver jag bara få känna efter

Och få känna att detta verkligen händer

Att detta verkligen är på riktigt

 

Så piska mig som en storm

Smek mig som ett hällregn

Värm mig som en gasande sol

Och var marken som jag står på




Fri vers av PPQ
Läst 414 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-04 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ