Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åren går...


Tid

Du vaknade en morgon
i ett hotell i Göteborg
mitt inne i city
Du förde handen genom grånande hår
åren dom går
och visst kunde du känna dig bitter

Du har gjort karriär
och allt det där
likt din far så förmedlar du kunskap
Ja och visst finns det pengar
och mat för dan
men kärlekens händer känns bundna

Ah tid...snart är du förti
och det finns inget bot
Vart har du ditt hem din kärna
vem har ryckt upp din rot ?
När ditt hjärta har bett dig om att få älska
så har du jobbat så hårt
så det har aldrig funnits nån
tid...det finns ingen tid

Du har varit i Dublin och London, Madrid
legat sömnlös nånstans i Paris
men du har ändå inte sett nåt
Du känner dig trygg i jobbet du gör
och du vill inte ta någon risk
så du har gjort allt som dom bett om

Du har sett kärleken komma
och den har stannat upp
bara för att du skulle se den
Du har fått mer en chans
i ditt liv min vän
när tänker du slita dig från kopplet och selen ?

Ah tid...snart är du förti
och det finns inget bot
Vart har du ditt hem din kärna
vem har ryckt upp din rot ?
När ditt hjärta har bett om att få älska
så har du jobbat så hårt
så det har aldrig funnits nån
tid...det finns ingen tid

Du brukar skämta om det här livet
att du är fri och vild
att det bara finns en enda väg upp ur en grop
Men när jag ser i dina ögon
ser jag bara en lögn och jag vet
att när du säger det där så biter du ihop !

Vänner dom bygger med familj sina liv
dom skrålar och skrattar
och reser upp vackra små villor
Men det där livet blev inget för dig
mot ett lägenhetsgolv
ligger dina planer och drömmar i spillror

Du springer och jagar
för att komma ifatt
ett liv som rann ut i sanden
Dina vänner har blitt främlingar
eller bara vänder dom rygg
när du hopplöst sträcker ut handen ?

Ah tid...snart är du förti...




Fri vers av Psychopatrik
Läst 187 gånger
Publicerad 2007-11-05 14:08



Bookmark and Share


  Sikska
Den var både vacker och sorlig... Framgång vill ju alla ha, men någon att dela den med... det tänker man inte på förrän efteråt.
Livets spel och ödets charader...
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Psychopatrik