Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slit dig loss men väx aldrig upp...


En fri man

Ångesten hägrar
men i sinnet du vägrar
det måste finnas något mer
Utanför staden
bortom oceanen
men hägringarna blir allt fler
Efter alla de år som gått
efter alla de frön du sått
så försöker en grodd att spira ut
men även det har du sett förut

Du är fit for fight
men slaget är över
och du undrar när gong-gongen gick ?
Den enda du känner
är slagen mot huden
ärr och smärta var allt du fick
Det är \"aha\" vid tjugo jämt
och \" wow \" vid tjugofem
Men vid trettio fyllda är allt en repris
och ditt liv får ett nedsatt pris

Du är äldre nu men för dina sinnens skull
håller du ett barn levande i själen
Han pangar ballonger och slår i kastrull
häller lava på den skottsäkra tjälen

Så som flugan i vinden
som äts ut av spindeln
är du fri men ändå fast
Fast i dröm
så full utav klister
dina sinnen ger dig sällan rast
Så sätt eld på nätet
bara lögner på en tråd
Tänd på stubinen
och ta dig härifrån
Bli en fri man idag !

Du har smakat på allt redan
känner dig så trött på ledan
men ändå bär du blodad tand
Du är hemlighetsfull
och du döljer din skuld
lika väl som på korten i din hand
Håller du på en triumf eller en bluff ?
så länge ingen anar spelar du tuff
Du vill spela öppet men håller igen
för du vet hur lätt det är att förlora en vän

Du är äldre nu men för dina sinnens skull
håller du ett barn levande i själen
Han pangar ballonger och slår i kastrull
häller lava på den skottsäkra tjälen

Så som flugan i vinden
som äts utav spindeln
är du fri men ändå fast
Fast i dröm
så full utav klister
och dina sinnen ger dig sällan rast
Så sätt eld på nätet
bara lögner på en tråd
Tänd den stubinen
ta dig härifrån
Bli en fri man idag !

Du bromsar in bilen
och ser upp mot himlen
försöker komma till sans
Men hjulen som svänger
och livet det kränger
och stjärnorna bjuder till dans !
Bli en fri man idag !




Fri vers av Psychopatrik
Läst 230 gånger
Publicerad 2007-11-05 19:19



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Väldigt väldig starkt//B
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Psychopatrik