Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intensivvårdsavdelningens självplågerikurs på 5 poäng

Gråt inte
all som förflyter är gott
även det hemskaste hemska
även det som gräver stora hål i dig... i din själ
... i ditt hjärta

Gråt inte... eller, gråt
de tårar som faller gör inte ont
alla vackra drömlösa nätter
alla tankar som fördrivs, trycks ner... kapas av
det gör ont att vara, ont att se... det är det goda

Känslan du känner när nageln bryter sig genom skinnet
när du knyter din hand så hårt, så hårt...
det är känslan av lugnt kaos, vilsna ögon finner fast punkt

Somna in, sov lugnt och sov fylld av oro... av smärta
sov varm och dröm dig kall... allt är gott

förstår du min oro när du gråter för att du gråter
det finns inga monster längre...
bara olika gråzoner av godhet

När fönstret slängs upp av vinden och krossas mot ytterväggen
ser du skärvor eller en väg ut
eller kanske bara det vidunderliga blåa utanför
som nyss täcktes av ett skitigt fönster

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 177 gånger
Publicerad 2007-11-10 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen