Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älvor faller döda över gatorna, som snö

det var väl flera år sen nu
ingen gör så längre
ingen strör frihet i uppskrapade handflator
ingen tecknar stumma sagor med andedräkten
mot vinterns fönsterglas

ingen ramlar som sockerflingor i ditt te
(i ditt smyckeskrinshjärta i ditt
bröstkorgs Berlin)
du räknar inte fjärilarnas vingslag när de
kämpar för att nå fram till dig

ingen
tappar papper med handskrivna känslor
i handleden

ingen reflekterar över glittret som saknas när allt
faller på teatrarna

& nog var det väl ett tag sen
du tog min hand bara för att
ta den
& låta den vidröra något så enkelt som mörker
eller dina ögonbryn
det var allt för länge sen du
förde dagbok över min ögonfärg

men nog är vi upptagna
(med barnsoldater och medtagna pappersdrakar utanför fönstren)
för upptagna med att inte se
de utsträckta händerna i mörkret
för att våga känna efter

& någon sa:
älskade, jag ska rädda dig från att kvävas
jag ska bara kamma mattfransarna först
jag kommer upp och skriker
med dig snart.




Fri vers av gultparaply
Läst 547 gånger
Publicerad 2005-05-06 17:08



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
vilket fantastiskt sätt du binder hiop alla de varierande symboler du framför i dikten, vilket fantastiskt slut också!! häpnadsväckande!
2005-05-08

    sphinx
Får stämma in i hyllningskören. Fantastisk läsning och personligt. Finns inget negativt säga. Hamnar bland favoriter.
2005-05-07

  Almaz
Ett otroligt persolnligt språk som ger bilder verkligen fastnar.. Bilder som känns igen.
Starkt, uttrycksfullt och mycket tankfullt!
2005-05-06

    carimba
det fiins ett stumt vemod över den mycket fint framförda texten, med personligt språk.

ingen tecknar stumma sagor med andedräkten
mot vinterns fönsterglas

är ett uttryck som bara fastnar
2005-05-06

    Bror
Jag håller med... mycket underbara ord och en vacker o ovanligt sätt att kombinera dom. jättefint
2005-05-06

  madinsane
'det var allt för länge sen du
förde dagbok över min ögonfärg'

och det sista stycket är ren konst!
mycket bra, hamnar bland favoriter!
2005-05-06
  > Nästa text
< Föregående

gultparaply