Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har blivit mer och mer vanligt med särskrivningar. Fast de tillhör inte vårt svenska språk, och ibland blir det dråpligt värre. Jag sliter med att försöka lära barn att det finns något som heter sammansatta ord,......det är nog smittsamt med särskrivn


Särskrivningar


Det finns vissa ord
som fortfarande
får lov att
hänga
ihop
till exempel
SJUKHUS
SJUKSKÖTERSKA fast jag har också sett
sjuk sköterska flera gånger

Somliga ord blir riktigt roliga när man ser dem
särskrivna - så här kommer ett axplock
så får ni själva avgöra......

LEVER PASTEJ
KÖR KORT
ANTIK HANDLARE
STOR SLAGEN
SVÅR MODIG
LÄS KUNNIG
SÖMN LÖS
RAK BLAD




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-15 23:58



Bookmark and Share


  Jorska
Enkel
lätt
och
riktigt
UNDER HÅLLANDE
=)
2007-11-16

  charlotte hedendahl
Det kan bli rikrigt kul!
2007-11-16

  LassO
RAS ANDE, PRINS KORV

Kul idè om man kollar lite okring sej.. tack för den.
HU MOR ;=)
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP