Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallocain

Droger
och inte vilka droger som helst
inte sinnesdroger
utan manchestertyg
mjukt som en lögn
men strävnar med åren som sanningen

Så jag
tar
Kallocain
för att just sanningen
ska komma i fokus till sist

hinnan är röd
men inte
blodröd
utan mer som en riktigt vidrig
socialdemokratisk nyans

Kompromissernas färg, men jag
föredrar fasta beslut
tagna utav sanningsenliga
skäl

Så återigen
Kallocain
Hämtad ur Karin Boyes Självmordsdrömmar
så drömmer jag mardrömmar
om en Världsstats
grå tillvaro
under jord

Gråa människor är de första
som ställs mot väggen
när revolutionen kommer

Det kommer ske
kompromisslöst
och i
blodröd färg




Fri vers av Korpral Kavalkad
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-15 23:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Korpral Kavalkad
Korpral Kavalkad