Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet brunt paket...



det levererades i ett stort paket
lådan inuti var inpackat i klassiskt brunt omslagspapper
med ett tjockt, vitt snöre runt om
knutet utan rosett men ändå fint, rent och prydligt
det var inte tungt men ändå inte lätt att bära
någonting skiftade vikten inuti, från sida till sida
det kändes som en kombination av vatten
och en hel hög med bowlingklot
ett svagt surr eller kanske ett hum hördes inuti
lite elektriskt eller som ett uppspelt getingbo
vi vågade oss aldrig på att öppna det
vad hade vi gett oss in på?
bara några minuter efter vårt beslut sprängdes överdelen bort
... med en svag suck öppnades ögat
det stirrade
åt av våra rädda blickar
det började skimra
blodrött och pulserande
som ett hjärta... som livet själv
... munnen öppnades
den började tala ljudlöst
med släpig röst och tunna andetag
sakta, ord flöt in i ord
volymen ökade
från viskande tystnad
till dånande kyrkklockor
varje bokstav blev en skimrande nyans
den målade en tavla i ljud
vi började förstå
vi ville varken sluta eller börja se
men den visade oss allt
tårarna föll på kommando
och vi satte oss ner
slöt våra ögon
stängde våra munnar
förblev i tystnad
och sedan föll dagen
efter den, natten
och dagen kom aldrig åter

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 237 gånger
Publicerad 2007-11-18 03:40



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Stark text i fin dräkt
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen