Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lättaste lätta och dess tunga baksida

Håll huvudet högt
det är lätt
men det är farligt
halsen är så ömtålig
för ett vasst knivblad eller
ett vänligt sinnat bett

Tro på dig själv
det är lätt
om man känner sig själv
fast man kan bedra sig
och förleda sig själv
till någonting
så mycket värre

Stå med tunga fötter
på platt mark
med jord mellan tårna
och solljus sköljande över naket ansikte
det är lätt
men solen kan ge cancer
och jorden kan sjunka undan
man kan bli begravd
så där av misstag
och sen är det slut

Öppna ögonen
det är lätt
att se allt underbart
och dess baksida
fast man får göra det fort
innan sikten försvinner
under salt vätska
och tungsinta ögonlock

Tala högt och tydligt
det är lätt
att artikulera
fast då hör alla
att man inte vet
vad man snacker om

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 120 gånger
Publicerad 2007-11-18 17:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen