Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
precis som texten säger... ingen tanke bakom... inge rättstavning... ingen genomläsning...


tanklös poesi

ett djupt andetag
... starta... det är dags
kom igen... NU!

Vilsna ögon faller långsamt samman
bryter sikt mot spegelglas
de ser dig där, som klar hallucination
en vision i blått, neon och fönsterglas

Innan du, ditt du och ditt jag du bär inom dig
krossar mig samman i ett fjäderlätt grepp
följ mig ner mot klar, bar sammetsnatt
mot min stenhög till värld, din tanklöshets balans

Jag följer dig framför dig, leder dig bakom
du krossar mina fotspår och bränner min vilsna väg
sanden i min tyngd är din, världen i min sikt är din
håll mig hårt, jag faller snabbt... för dig framför mig
... mitt samvetes tyngd väger stjärnor och månar i natt

Förfall, minnet spelar med tung baktakt
mitt nu är då, med dig, med mig och då, inte nu
skuggorna kastar sig in i ögats värld
jag ser allt... interagerar utan kval... faller utan rädsla
jag är då, alltid då... mitt nu är skuggat i svart sinne
gamla minnen och då, med dig, och då jag kunde se

Och du...
du skuggar mig
jag minns... ingenting
utan dig

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-18 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen