Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

p-piller


p-piller är juh så bra för att skydda sig mot att bli gravid men en sak borde alla som ska ta p-piller... vet ni om att det har biverkningar?? vet ni om att erat humör och normala blödningar KAN blir kraftigare eller att du får mellanblödningar?

nej jag tror inte det om du inte hört det från dina vänner som säger det ena och det andra. men det du ska lita på är dig själv och våga tala om det för dina föräldrar framför allt din mamma eller nån du litar väldigt mycket på, det betyder mycket för dig det lovar jag dig.


jag säger inte att du inte ska ta men du borde lyssna till dig själv, personer som använder eller har använt p-piller och veta dess biverkningar och effekter. du kan ju också drabbas av skadliga blodproppar tex. eller något annat som har gått i arv från mor till dotter, som kan leda till men för livet eller som kan få dig dö.

jag tror att dom flesta av alla ungdomar som använder just p-piller använder det enbart för att det skyddar en mot graviditet... men den kan vara så att partnern bär på någon könssjukdom som då smittas via oskyddat sex... där står du då.. kanske att du hade klamydia väldigt länge som gör dig steril och aldrig mer kunna uppfylla din dröm till att skaffa barn framöver.

det jag försöker säga till er som läser mina texter är att var försiktig... kolla er båda på en ungdomsmotttagning hur läskigt det än är.. gå med en kompis ( som jag gjorde) om det blir för jobbit, eller med din kille om du ska göra en gynundersökning. våga ta ansvaret att vara försiktig även om sx är så overhört skönt utan kondom! det finns så många risker med UTAN kondom!




Övriga genrer av Alexis_17
Läst 333 gånger
Publicerad 2007-11-19 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexis_17
Alexis_17