Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångalen

I morse var månen så där gigantiskt stor
som den bara kan vara i Disneyfilmer

Jag undrar
Varför var samma måne så liten i kväll, denna samma kväll?
Har avståndet förändrats avsevärt på bara några timmar?

Kanske missade jag den lektionen då man lärde sig sådant i skolan
Kvinnan som bor i månen ler litet snett åt mig och mina tankar

Hon påverkar mig med sin dragningskraft och sin lånade lyskraft
speciellt en sådan här kväll
då hon är full och litet sorgsen

ibland tycker jag att hon förföljer mig, hack i häl
vissa kvällar undrar jag vart hon gömmer sig
men oftast så lyser hon min väg, vänligt leende

En stjärna faller
jag ser dess lysande svans
i rymden i natt

Och kvinnan i månen blinkar åt mig.




Övriga genrer av prima donna
Läst 229 gånger
Publicerad 2007-11-23 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

prima donna