Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SILUETTER // PASSA PÅ NU DIN JÄVEL

Har vi setts förut eller är dina läppar i natten bara en dröm?
Allt har ett pris
Osammanhängande kaos
I mitt liv

Hur tror du att jag kände?
Varför såg du så chockad ut när jag grät?
Du skar av mig mina vingar

---

Jag håller fast vid mina visioner
Dom andra ser på
På håll
På avstånd
Ser hur jag sparkas på där jag ligger i gruset
Så ler jag
Viskar: - Passa på nu din jävel när jag ligger ner

---

Vem är stark nog att ligga kvar?
När orden haglar
Vem är stark nog att springa?
Trots att regnet öser ner
Så bryr jag mig inte
En dag ska jag slå tillbaka
Men för det krävs mod
Det har jag tappat bort
Som en skrynklig liten lapp
Med några siffror på
Ett nummer
Till en vänlig själ

---

I mitt liv doftar världen nytt
Som en nyköpt bok
Sidorna sitter fortfarande ihop i hörnen
Det är dags att förändra verkliga världen
Men så ser jag ner på mig själv och nynnar:
- ” All I can do is keep breathing…”




Fri vers av Just Emotions
Läst 660 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-26 22:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jävligt bra tankar, poetiskt framlagt med bra ordval och sammanhängande. Att känna igen sig är alltid ett gott betyg. Här väljer du ett annat språk än det jag läst, som är mer rakt, här kommer mer av tankarna bredvid, mångfacetterade du! ;)

Meningar jag känner för:
Har vi setts förut eller är dina läppar i natten bara en dröm?
Viskar: - Passa på nu din jävel när jag ligger ner.
--
De sex slutraderna är helheten som ett. Bra!

Janne
2009-03-12

    leelee
Jag tyckte att dikt nr 3 var intessant, spännande.
Den lämnade utrymme för olika tolkningar, t.ex:
"Vem är stark nog att ligga kvar? När orden haglar."
eller
"När orden haglar vem är stark nog att springa?"
Och så fortsätter den. Dubbel....
Och så tyckte jag om metaforen med den skrynkliga lilla lappen.
2008-12-20

  kjamlello
underbart, så stark och målande.
bravo tjejen!!!
2008-11-17

    huldran
Vibrerar av starka känslor, verkligen läsvärd!
2008-10-27

  SomeOneElse
Väldigt bra måste jag säga!
2008-10-26

  polka-gris
jättebra!:) men hemsk, fast det är väl positivt i det här fallet.

just denna del fastnade extra mycket:
"Det har jag tappat bort
Som en skrynklig liten lapp
Med några siffror på
Ett nummer
Till en vänlig själ"
2008-10-26

  Susy Q
Starkt och naket beskrivande, många känslor kommer till ytan.
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Just Emotions
Just Emotions