Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När lyktan tänds

När lyktan tänds på andra sidan bron
då skall jag luta tung på staven
och gräsen spira över graven.
När lyktan tänds på andra sidan bron
då skall jag lämna det som blev mitt hem
ty jag måst följa den.

När lyktan tänds på andra sidan bron
skall ljusen där i fjärran visa vägen
och spår i sanden minnas stegen.
När lyktan tänds på andra sidan bron
då vandrar jag emot den yttre gräns
där ljusets båge spänns.




Fri vers av Erik L
Läst 979 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-12-13 00:02



Bookmark and Share


  Thommy
Har haft den här dikten i huvudet sedan du skrev den, den är verkligen bra, jag tänkte jag skulle bokmärka den men såg att jag redan gjort det, så då får du bara en applåd.
2008-04-25

  Bibbi VIP
Helt underbar.
Här tycker jag mig finna överskridande hopp till att förvänta sig något gott?!Något bättre än det jag lämnat bakom mig...Något ljust?!
2008-02-19

  babbsann
väldigt vackert skrivet ...
2008-01-16

    JJ VIP
Ja den här var vackert längtande! Gillar upprepningarna! Mvh. JJ.
2007-12-14

  aol
så vacker
2007-12-14

  Patrick K
vackert skrivet!
2007-12-14

  Thommy
Fint fångat, djup och vacker text. Sparar den.
2007-12-13

  Bodil Sandberg VIP
Ja du Erik...det hääääär..älskar jag bara...applåder..bokmärke..och tack
2007-12-13

  Hermonius
Underbart vacker text!

/Herman
2007-12-13

  Lena Renman
Låter som det är fint där på andra sidan bron
lena
2007-12-13

  -Ulla Tilemo- VIP
En fin metafor om att \"gå till andra sidan\" som man brukar säga.
Du skapar vackra bilder och stämningar! Tack
2007-12-13

  thyra
Snyggt! \"När lycktan tänds på andra sidan bron\" Gillar även upprepningen av denna strof. Fint!
2007-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L