Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten avskedsdikt till vår filosofilärare, Dr. Johansson


Dr. Johansson

Första orden du oss sa,
Var att kalla dig Dr. Johansson var dag
Med lektioner fyllda med flum och skratt,
Det ledde till en överstyrd debatt

Med oändliga kommentarer och vackra piruetter,
Fick du oss att tänka på dig i skära rosetter
Med demoner och flygande pennor i klassrummet var,
Ett gott skratt du då oss gav

Med undervisning om de gamla grekerna du gav,
Om bland annat Zeus som var lite pilsk i sina dar
Du underströk att du ingen lekfarbror är,
Men för det så lever vi inte i någon misär

Från vår allra första samhällsdag,
Du då oss all den viktiga faktan gav
Såsom att regeringen la en fjärt, vilket du nu faktiskt sa!
Sedan fick det nog vara bra

Att du under filmen på den trasiga stolen satt,
Överraskade du oss genom att hamna på govlet pladask
Minnet att du med din vapendragare Roberto er till Babos begav,
Där du åt pizza med extra ost var eviga dag

Fast att du skröt att du högst utbildning här har,
Förstår du dig ändå inte på vad kromosomer var
Med din speciella handstil du har,
Du fick oss i klassen att tänka till ett litet tag

Men nu lugnar vi ner hormonerna lite grann,
Och även de heta debatterna som brann
Med upprepning av dina sista ord;
Ska vi nu gråta och kramas, eller ska vi nu äta?
PANG på rödbetan, nu tar vi farväl


© Jasmine Törnetoft Turandar, Johanna Tegebro, Linda Carlsson Shoeps, Setare Saleh-Lavasani, Angelica D. & Lovisa Lindström




Fri vers av Jasmine Turandar
Läst 513 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-22 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jasmine Turandar
Jasmine Turandar