Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord som föll ur huvudet mellan nitton femti och tjugo rent...


Det har aldrig varit ett val för mig,
rälsen ligger där den ligger.
Det kanske är realitet endast i huvudet,
men det spelar ingen roll då jag leds av tanken.

Jag pratar inte om ett så-kallat öde,
ingenting är förbestämt i sanning.
Accepterad realitet är verklighet
och skapad verklighet är ensamhet.

Jag är varken man eller kvinna,
varken människa eller träd.
27 år gammal i sanning,
allt annat är falskt.

Förstår inte jakten.
Efter lycka, efter sex,
efter glädje eller ens efter kärlek.

I sanning, på grund av misslyckande,
i sanning, på grund av rädsla...

... eller rent och vackert ointresse.

Som människa är jag ett bra träd,
som träd är jag en bra myra.
Men som myra är jag ingenting...
... bara luft, bara luft.

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 106 gånger
Publicerad 2007-12-22 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen