Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
God Jul till alla!


Och tomten vill också ha ledigt

Jansson står ljummen i köket allena
Ericsson i sängen ligger kall
revbenen är heta, honungslena
skinkan är av välhängd och (t)rimmad mall

Lillprinsen korven gärna försakar
Här sitter jag så gla och knäck
Färgade kulor i grenen slakar
Inte en kotte ej ens en häck

endast tomten på loftet spelar spratt
det är han som är nyter och vaken
ja, endast tomten och jag är vaken i natt
jag hör hans släde och renar på taken

lyssnar och spejar och trippar fram
trång är skorsten som osotad står
tänk om han finge gå ned några gram
så sluppe han lämna så klumpiga spår

tomten vill sig pensionera
till nästa år sökt ATP (Allmän Tomte Pension)
för nu han inte orkar mera
dax att äldste nissa be
henne till nästa jul regera






Övriga genrer av prima donna
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-24 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

prima donna