Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en försenad dikt som jag glömde publicera


Växthusblues

Håhåhå, växthuseffekt på himlavalv nöter hål
Tomten gör dock egna klappar med såg, hammare, spik, tråd och nål
och han tar REN och miljövänlig transport i år så klart
och återanvänder allt han kan, för han är smart

Slår in klappar i returpapper och tyg
secondhandaffärer han besöker i smyg
Rudolfs mule lyser mindre röd och mindre hott
ty raketbränslet ersatts med rensåpa blott

Så nu går det glatt till när tomten med renar
tvärs över hustaken genar
Månansiktet ler med sin sorgsna blick
från ovan hon önskar ett Tellus i bättre skick

Små nissar växer hellre på friska träd än i växthus
stora tomtar och ljudet från pigga slädars sus
Tomtemor stoppar förgäves, lagar med sin strumpnål
de på himlen stora, av ozon, gjorda hål













Övriga genrer av prima donna
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-31 12:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jorden kommer att gå under.
Det spelar ingen roll vad vi gör.
Allt är förutsagt.
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

prima donna