Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett försök att skriva mig själv till sömns...



Tänk om man kunde glömma bort bitar av sig själv,
att t.ex. vakna en morgon och bli otroligt förvånad över att man har en högerfot
men ändå är alltjämt blasé över den vänstra klumpen som dinglar bredvid.

Tänk om bokstaven \" \" försvann ur huvudet. Alltså, utan att det verkade konstigt.

... ag heter onny. Min mor var en s ättlandsponny...

Så här vid tjugo över tre på morgonen, nyårsafton... tror jag...
nu skulle man haft en luftvärnskanon.
Tänk vad förvånade alla skulle bli om man, på tolvslaget, blåste ut väggen på lägenheten och ropade \"TJOOHOO\" till grannen.

Jag ska nu pröva på ett litet experiment.

Tänk på en siffra mellan noll och åttahundraelvatusenetthundraett.
Multiplicera den siffran med trettiotre komma tre.
Ta resultatet och dela detta med fyra komma fem.
Och slutligen, ta alla siffror du använt, plus resultaten och gångra detta med det lägsta talet du använt minus fyra komma fem så får du noll.

Ta-Da! Jag fick dig att göra matte...

Nej... det var elakt... ingen ska bli tvingad att göra matte...
glöm bort allt detta och tänk på något roligt istället...
som en anka med gul näbb.
Eller en röd hund som jagar en anka med gul näbb.

Och kom ihåg, utan ditt namn kan man inte skriva Nitt, damn...?

När jag började på gymnasiet första gången (1996?) , första dagen... inom den första timmen, blev jag kär i en kvinna med ett latinskt klingande namn. Hon var vacker, tror jag. Och jag var (är) blyg (numera, folkskygg).
Jag har alltid varit styrd av känslor till en grad, kärlek... eller... det jag tror var kärlek... kapade delvis mina vingar när det blev för mycket.
Nej, om du undrade, det slutade inte lyckligt för mig.
Men det gjorde liksom ingenting, jag lärde mig.
En accepterad ensamhet är väl bättre än ingenting, än en sirapsseg död eller en snabb en med bandsåg.

Ähh, fan... jag skulle behöva någon som sitter bredvid mig med en gummikyckling som de kan smatta i mitt ansikte när jag skriver om gamla (säkert imaginära) minnen jag knappt minns.

Hmm... jag tror mina ögonlock börjar sjunka nu...
Ha en underbar natt och en underbar morgon och ett underbart nästa år så där underbart och underbart och underbart som smör.

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 212 gånger
Publicerad 2007-12-31 03:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen