Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ego och ren dumhet är en förödande kombination


publikens dom

 

Jag berättade varför jag kände som jag kände

Jag spydde ur mig galla

Jag förklarade så målande jag kunde

Jag framstod som en hjälte

Mina åhörare såg på mig

Deras ansiktsuttryck förbyttes under tiden som jag pratade

Sen såg de på mig, nästan med avsmak och sedan sa de

"Du måste vara sjuk, om du verkligen tror på det där, riktigt sjuk."

Jag var övertygad om att de hade missförstått

Hade jag inte argumenterat övertygande nog?

Jag började om igen

Jag berättade allting en gång till

Fast den här gången betydligt mer övertygande

Nu höjde de knappt ett ögonbryn

De såg snarare uttråkade ut

Men de lyssnade artigt klart utan att knappt röra en min

De avbröt inte, de ställde inga frågor

Jag vart allt yvigare i mina gester

För jag trodde inte de hörde

Jag trodde inte de föörstod

Min röst var hög, jag höll brandtal

Då jag tystnade och inväntade deras applåder sa de:

"Du är sjuk, om du så lätt väljer bort livet, så lättvindigt, och då behöver du hjälp"

Jag kände det som om jag inte var värd någonting




Fri vers av PPQ
Läst 403 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-04 09:45



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Den gamle Voltaire hävdade bestämt att \"förmågan att trötta ut är att berätta allt\". Kan det ha varit den fällan du trillade i?
Carl-Erik
2008-01-05

  drakbruden VIP
Jag gillar denna. Visar så tydligt på hur lätt det är att ha olika uppfattningar om verkligheten och hur vi kan lura oss själva. Samtidigt ger den ord åt smärtan när vi upptäcker det. Bra!
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ