Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När andra började fira jul började jag skriva på lite nytt material. det här var en av de första texterna jag knåpade ihop.


vad är det för strand

 

Minns du den där sången

Minns du känslan som den förmedlade

Jag gick till vattnet och balanserade på spången

Och jag såg hur änderna medlade

 

Så vi är varsin strand vid samma vatten

Vi vill skapa förbindelser, låt oss bygga en bro

Först då kan vi båda få ett utbyte av den här skatten

Och jag tror att det skulle kunna ge oss ro

 

Lakanet är skrynkligt efter din nakna kropp

Men jag gillar när du sover hos mig

Fukten klamrade sig fast vid en sluten knopp

Och jag gillar doften som påminner om dig

 

Vi är en varsin strand

Vad är det för vatten som flödar

Skrämda sträcker vi ut en varsin hand

Vatten kan ge liv, ge kraft, det kan dränka och döda

 

 

En strand som ska möta en annan strand?

Torrläggning, öken eller byggandet av en bro?

Vad är det för strand?

Vad är det för tro

 

Jag väcktes så bryskt då min sömn tog slut

När jag vaknar och ser hårstrån från dig i min säng

Jag tog mina jeans och en skjorta och gick ut

Och jag går och tänker på dig och andas in doften från en regnig äng

 

Vi är en strand på varsin sida om vattnet som vill ha en förbindelse

Vetskapen om det möjliga finns där, men ansträngningar, tidsramar och kalkyler?

Då man fångas av sina egna känslor som bara växer riskerar man att drabbas av förblindelse

Jag önskar jag kunde berätta för dig med hjälp av akryler

 

Vad är det för strand

Vad är det som du vill ska gro

Är det ditt hjärtas rand

Hur ska jag nå dig? Kanske ro?

För jag tror den där stranden är utkanten av ditt hjärtas land

 

Du är en gudomlig energi som kommer och går

Jag saknar värmen från dig när du inte är här

Jag ser ett väsen då du står där och låter vinden fånga ditt hår

Jag vet inte mer än så, men jag vill inte vara utan det oavsett vad det än är

 




Fri vers av PPQ
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-11 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ