Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fastnade framför svt:s Minnenas television om timmertransporter under tidigt 80-tal...


Minnenas television


uppskruvat
hippt och coolt

synas
höras
lyckas

hinna med
kostnadseffektiv

storstadspulserande
framgångsjakt

ord
information
rasslar snabbt

alla är myror
i stort maskineri

----

tuffar framåt
i sakta mak

känner havets
stilla bris

sjunger
långsamhetens lov

en sak i taget
inte alla på en gång

orden uttalas sakta
i förnöjsam
norrlandsmelodi

----

kontrasten total

längtar tillbaka
till hur det var








Fri vers av Marreb
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-11 13:26



Bookmark and Share


  Rosmarin
Här lyckas du med att skriva så tempot är olika i de två delarna av texten, utan att formen förändras. Skickligt!
2008-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Minnenas Television kan verkligen göra en nostalgisk.
Liksom gamla sextiotalsfilmer.
Mycket var enklare förr.
Och soligare. På något vis.
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb