Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan monstren under sängen och stridsplanen i luften

Det är inte långt kvar på det nuvarande uppehållet
Snart kommer stridsplanen åter
Och om ett par dagar väntas den stora bomben falla här över oss


Om vi inte lyckas fly förstås
Fast hur ska jag kunna rädda hela världen?


Sista anfallet slet sönder endel

Man ser spåren efter grymhet

Något blev försört


Och om vi inte vill riskera att riva upp det igen
ja, då måste vi nog enas om uppfattningen





Tänker du bara stå där ute och hänga tvätt?

Göm dig så att det elakartade inte finner dig

Då behöver du ju inte rivas sönder




Många grannbyar är bara ruiner nu

Låt det inte bli så här också

Du är alldeles för lättfångad när du går på de öppna vägarna mellan byarna

Du måste skydda dig mera


Hur skulle det se ut om du kom hem
helt uppskuren och tömd?


















Nej, nu ska jag gå och gömma mig bland alla
monster under sängen







Jag väntar där
till du kommer hem och räddar mig,






Mamma.




Övriga genrer av flumm
Läst 254 gånger
Publicerad 2008-01-11 16:36



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Hemsk och fin dikt.
Den känns.
2008-08-28

    vemod
herregud alma, läste den på alla sätt jag kunde komma på (:p) och jag tror jag förstår vad du menar och herregud i så fall vad mina tårar droppar! den här var verkligen perfekt, som bilder liksom!!!!!!!!!!!!!

d
u

ä
r

b
ä
s
t
!
!
!
!
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

flumm