Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På botten av mitt känsloliv

känslor
rörelser i tid
ibland så
spontana

att de ej
kan fångas
i ord (ning)

i en labyrint
utan karta
och kompass

slumrar i mitt
(o) medvetna

på en damm av
oskådat djup
flyter jag fram

nyfiken stillhet
lockar

öppnar ögonen
drömmer mig
djupt ned

finner mig
på botten av
mitt känsloliv

nynnandet
av hopp
och tilltro

vaggar mig

acceptans för
det befintliga
tolerans för
det förgågna

plockar
sjöstjärnor
med själ
koraller
med hjärta

Sluter ögonen
ser allt
som påverkar

åter vid ytan
äntrar jag
min eka



av möjligheter








Fri vers av J A Nicander
Läst 514 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-11 17:25



Bookmark and Share


  Nina V A
som ett rofyllt kluckande mot öppet sinne, gillar rörelsen du fångat och dina parenteser som gjuter i flytelsen. Att våga se sig själv på botten och med den vakenhet du beskriver känns insiktsfullt och fyllt av hopp på sitt eget vis, ekan vid ytan ska onekligen äntras och föras fram. Möjligheter, onekligen möjligheter. Nice och boostande själspuffande!
2008-01-12

    Nattviol
så sann poesi att
jag blir rörd...
från ytan ner till
botten inom -
sen äntrar du din
eka och tar dig
dit du vill!
gillar!
kraam
; ))
2008-01-11

    sunnanvind
Tycker mycket om ditt språk...om ditt sätt att uttrycka dig...Vackert!
2008-01-11

  issac.a.m
Underbart..helt underbart
2008-01-11

  Lyckohäxan Enediel
Jösses...den här dikten kan jag kommentera med alla vackra ord jag kan...men jag sammanfattar med suveränt!
2008-01-11

  Piann VIP
Bra skrivet. Man vill läsa texten om
och om igen...den vagger en till ro
och insikt. Kram Piann
2008-01-11

  Sanningsägaren VIP
en eka
på ett hav
kan tyckas liten
men allt är inte
bara ord
dina flyter stilla
värmer
fastän vått
skönläsning
/Åsa
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

J A Nicander
J A Nicander