Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus söker ljusets skugga

Ljus söker ljusets skugga
finner i mörkret en vän
men inget kan döljas i natten
när ljus möter ljus utan låga


Kärleken är som den vännen
oskapat ljus i din natt
förenad till ett som en låga
och intet är till utom du


Ljus söker ljusets skugga
famnar den brännheta eld
lågor i nattsvart förtvivlan
ljuset är ett i din natt

---

och allt som är sagt är förbi




Fri vers av korpfjäder
Läst 1017 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-13 00:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här blir jag mållös...så vackert, så tröstande.
2011-11-24

    EllenCalmira
allt som är sagt är förbi.....
mmm härligt!
2008-02-22

  LassO
läsgodis...
2008-01-19

  Per Rydberg
Vilket rikt språk! Jag älskar första raden i första och tredje versen. De dubbla alliterationerna, vokalen u och den näraklingande ö och den mjuka rytmen. Innehållet känns dessutom högst angeläget - kärleken som inte når bortom sökaren - så associerar jag. En högst tilltalande dikt på alla sätt! Jag lägger dikten som bokmärke så att jag kan njuta av den flera gånger
2008-01-13

  Betlehemsstjärnan VIP
Det här kallar jag för poesi...får mig att mjukt och lätt sväva med i det vackra i dessa rader..Strålande!/B
2008-01-13

  drakbruden VIP
Underbar!
2008-01-13

  Aida*
oj oj oj!
ett mästerverk.
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder