Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
några som vaknat? kanske lite sega och trötta? denna text handlar om att göra saker lite annorlunda


ett steg bort

 

Jag vilade i det som jag trodde var en verklighet som varade för alltid

Jag levde i tron att det var tvunget att bestå

Jag kunde inte se förändringarna som en bro till en ljusare framtid

Det krävdes mycket sorg och smärta för att jag skulle förstå

 

Jag skulle vilja ta ett steg från randen

Kan du kontrollera livet genom att sluta handen

 

Jag stängde ute världen för världen gjorde mig låg

Jag häpnade, jag såg en mig själv som en spegling i dig, du är som jag

Jag försökte se in i framtiden och jag gillade inte de scenarier jag såg

Jag var tvungen att göra en förändring nu för en bättre morgondag

 

Jag skulle vilja ta ett steg från avgrunden

Jag vill bryta mönster, jag kan ta beslut i stunden

 

Jag drog undan gardiner av järn från fönstren, där ute fanns en sol

Jag hade behövt vila, hämta andan, men jag skulle aldrig stanna kvar

Ändå så kom jag mig inte därifrån utan blev sittande på en köksstol

Och det som fanns i rummet blev den verklighet som var

 

Jag skulle vilja ta ett steg från kanten

Och jag skulle vilja få in ljus i tanken

 

Jag undrar vad det är som jag sänder ut

Det som slungas tillbaka mot mig

Det som jag inte kan värja mig från tillslut

Och vad gör det med dig?

 

Jag skulle vilja ta ett steg från randen

Se till att vinden inte blåser bort löften som skrivits i sanden

 

En kommande morgon och så en stundande vår

Drömmar och möjligheter, det kan bli så

Om jag bestämmer mig så kan det bli så i år

Och jag vill tro att solen kommer att skina på oss två




Fri vers av PPQ
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-13 10:12



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
åh den här stämmer precis in på mig nu...letar sig in och förmedlar, jag applåderar o bokmärker!
2008-01-13

  Lena Renman
Hej
Jag tycker du har lyckats förmedla mycket med den här texten. Längan om lycka och ljus. Önskan att våga förändras och ett hopp om en bättre relation till någon. I det finns också diktjagets tvivel på sig själv, undran över varför och onda aningar om hur det kan bli. Jag hoppas ljuset segrar , fönstren öppnas och stegen bär ut i världen .

Lena
2008-01-13

  drakbruden VIP
Berörande och vacker
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ