Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta handlar om plommon och körsbär som kommer till Sverige.


Rätt färg

Plomberande körsbär står parad
i tomtens färger

lacka sigill blir rosenröda
bakgrundsdunket dunkel biter ljuddämpande
sorlandes röster

fiskätande plommon flinar fångst
och blir ett
med cigarettröken

gungandes ut
väntar
slutet

där början
alltid står
på ett nytt slut

och alla vet
att plommon och körsbär
importerats ofattande in i svenska samhället




Fri vers av Thor-Peder Bang
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-13 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thor-Peder Bang