Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem står kvar?

Vem har du kvar efter att du lämnat ut dig själv?
Vem finns kvar efter ditt blekta hagelregn och dina turkosa oceanvindar?
Var det jag som stod gömd bakom gardinen,
eller var det kanske du själv?

Jag minns inte, vill inte minnas
men du har fastnat på min hjärnhinna, onåbar för mina darrande händer

Vem var du att döma?
Hade du kaske monopol på sanningen?
Eller var mitt inre alldeles för trassligt för att lösas upp?

Du krossade min spegelbild med blodiga knogar
och fram kröp något okänt- för litet för att kunna ses med blotta ögat
för abstrakt för att fångas eller målas på duk

Likt en fjäril flög den iväg
och du försökte inte ens fånga den
ensam lämnades du kvar bland skärvornas kanter

Du bestämde dig för att aldrig mer tala om sanningen
det var trots allt bättre att gå sin väg för att slippa såras
-för att slippa möta sig själv




Övriga genrer av Facky
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-13 21:44



Bookmark and Share


    sleepwalking
Vad ska man skriva till en sådan här text?
Som får en att tappa andan och bli mållös.
Grymt fångat, snyggt skrivet..
Och ja jag vet inte. Så bra
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Facky