Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen i sagorna

Du talade om för mig på ängen
att det finns själsfränder till var och en
Det handlar bara om att finna en, sa du

Men jag har fortfarande inte funnit någon
efter alla dessa år
Vad har jag gjort för fel?

Du talade om för mig på ängen
att jag kunde fånga en ängel
men du sa aldrig hur de ser ut
och jag äger ingen stege
och mina ben är alldeles för korta

Du sa till mig när jag var liten
att bakom hemligheternas dal
vilar en pansarbeklädd drake i
smaragdgrönt skimmer
han vaktar en lotusblomma
vilken skänker evigt ljus

Jag ville flyga
Men istället fick jag lära mig gå

Du sa till mig när jag var liten
att i den mörkaste av skogar
bor enhörningens barn med
helande blodskraft
undangömd från fienden

Jag ville se
Men istället fick jag lära mig blunda

Där låg vi bredvid varandra på ängen
Du berättade dina vita lögner för mig
Men jag ville inte höra vad jag ska
göra med mitt liv så jag stängde in dig
i en gigantisk lyckokaka

(Och där lever du väl än, lyckligare än i alla dina dagar)




Fri vers av Facky
Läst 331 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-06 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Facky