Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag ville gå tillbaka i tiden så jag romantiserade en klassresa sista ring, nästan vuxen


Åbo våren 1996

 

Jag flydde bort med andra som också flydde

Det fanns inget kvar

Flocken hade lämnat den delen av slätten för länge sen

Så jag gav mig av på egen hand

Och så var jag där

 

Vi sammanfattade det med Åbo våren 1996

Det räckte så

De invigda skulle alltid förstå

 

Trasiga själar ute på ett mörkt hav

En tyst överenskommelse, en pakt

Det som skedde där lämnade aldrig båten

Jag hade en kappa som fladdrade vid mina vader

Jag drack mig full på drinkar med paraply

Snön började smälta i Vertahamnen

Jag visste inte vad som väntade där

Men jag vet vad Åbå våren 1996 var

 

De invigdas lösen var Åbo våren 1996

Inga fler ord behövdes

Vi talade aldrig i klarspråk om det

Resten var koder och nyckeln var Åbo våren 1996

 

Jag flydde bort,

Jag hörde inte hemma därifrån som jag kom

En vår låg vid mina fötter

Det var nya äventyr

Inga gamla vänner, inga planer

Det var bara jag och livet




Fri vers av PPQ
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-14 10:28



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Din dikt väcker nostalgi hos mig. Just det här:

\"Jag flydde bort,

Jag hörde inte hemma därifrån som jag kom

En vår låg vid mina fötter

Det var nya äventyr

Inga gamla vänner, inga planer

Det var bara jag och livet\"

Det klingar ett gensvar i längst förfluten tid, uppbrott, ut i livet, där allt låg öppet och fullt möjligt.
Nu har man framtiden bakom sig... :)
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ