Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den våren kom döden till mig

Den våren kom döden till mig
som ett vemod
och en önskan
Alla döda träd viskade tröst
och när björklöven brast
gömde jag mig i torrfuran
där hackspetten visat
ett bo för en tanke
och ett mörker
medan våren kom och gick
med dödens steg

Den våren kom döden till mig
och jag såg varje bävergnagd stam
som ett tecken
och en längtan
medan strandpiparflöjten gav ton
åt den livets orkester som stämde
de nya fioler de fått
för att spela till dans för de många
som längtar att leka
den vår
som kommer med dödens steg

Den våren kom döden till mig
och jag vilade länge vid tanken
som en frid
och min längtan var stark under solen








Fri vers av korpfjäder
Läst 703 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-14 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder