Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina gamla dikter. Tyckte den var fin.


Tårar

Av med mössan, fälla tårar, klä sig i svart.

Se på kistan, börja gråta, har förlorat sin skatt.

Över tröskeln, av med skorna, stirra blint framför sig.

In i duschen, tvätta bort skammen, stå kvar i en evighet.


Ut till kammarn, ner i sängen, gråta sig till söms.

Vakna nästa morgon, hopp om att det var en dröm.

Fram med spriten, börja dricka, sorgen alltför stor.

Bli av med jobbet, tappa håret, tänka på sin bror.


Vilja se dig, vilja gråta, vilja glömma, men nej.

Vilja hoppas, vilja förlåta, vilja sluta tänka på dig.

På med skjortan, bort med spriten, fixa håret samma dag.

Få ett nytt jobb, börja om, låtsas som att allt är bra.


Hem igen, upp med snaran, ställa sig på en stol.

In med huvet, nu kommer faran, fram med en pistol.

Öppna flaskan, svälja giftet, gråta, hoppas, ler.

Skjuta, falla, hänga död, nu känns ingenting mer.


Bara hänga, blodet rinner, med leende kvar på mun.

Inget spelar roll, ingen bryr sig, är hos dig om en halv sekund.




Fri vers av Creativity
Läst 253 gånger
Publicerad 2008-01-16 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Creativity