Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här skrevs i slutet av november början av december 2007....tänk att ett ögonblick som är så kort kan ha så stor betydelse


ett ögonblick

 

En smak av något man minns

Ögonen öppnar sig sakta

En smak av kärlek i din kyss

En smak av liv i solens strålar

Blundar du ser du inte frosten i gräset

 

Ett ögonblick

Och det uppenbarar sig

Ett ögonblick kan du minnas en hel vecka

Så som jag minns hur du mötte mig leende

Hur jag gick fram längs med trottoaren och nynnade på en bit

Ett ögonblick, för ett ögonblick svävade jag

 

En förundran över livets små märkligheter

Våga tro på dig själv, du är ju stark

Du är så stark, du där i spegelbilden

Kan du inte vara lite mjuk

Du har råd med vänlighet och ett leende

Det kan du bjuda på

Livet är inte perfekt

Kärleken är inte så där trist rosaskimmrande

Vilken tur egentligen att alla färger ryms i kärlekens verklighet

Vad fint rött blir med en mörk skugga

 

Ett ögonblick

Det jag ger ut får jag tillbaka

Våga ge kärlek

Våga ge liv

Våga ge ut tro så jag orkar tro

För jag mår så bra då jag törs tro på liv och kärlek

Och ett ögonblick ärt allt som krävs

Ett ögonblick räcker för att nå fram

 

En förnimmelse av det som varit

En påminnelse om vem du är

Det kan vara skrämmande innan man ser

Men sen då man ser sig själv kommer kärlek

Då man  kan se sina hemskheter och le då är man där

En känsla av trygghet, en känsla av ro

 

Ett ögonblick

Det är vad som krävs

Ett ögonblick stanna upp

Ser du all kärlek som finns dig

Varför ska du inte le

Ett ögonblick kan få dig att förstå

På ett ögonblick kan du se det du inte sett på år

Det är väl ändå ganska så magiskt?

Ett ögonblick och din lycka kan vara gjord

Hur möter vi våra ögonblick?

 

Det är förmildrande omständigheter som gör det möjligt

Ska du bli fånge i den dom som föll

Har du inte avtjänat ditt straff

Du måste förlåta dig själv så du kan förlåta dem som har skuld

Har du inte plågats länge nog?

Kan du inte tillåta dig lite lycka, är det inte dags att må bra?

Lite balans, ett leende

Sluta nu, det är det förflutna, och måste du ha rätt

Kan du inte bli lycklig ändå?




Fri vers av PPQ
Läst 469 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-17 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ