Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny dags ovanligt positiva knytnävsslag rakt in i ögat


Slog nyss upp ögonen till en ovan syn...
någonting äter mina gardinsubstitut!
ljuset skär sig in i verkligheten
som ett litet piller mot mörker
tas en gång om dagen
överdosera gärna
till en grad

Du skulle se det jag ser just nu
allt lyser... skriker ut sin märkvärdighet
jag ser oändligt blått
otroligt brunt och orange-rött (tegel)
huset över gården tycker om mig, tror jag
dess fönster blänker och gnistrar
det är vackert och det är nu

Jag borde dela detta med någon, tänkte jag
Detta är en känsla för mer än en människa
det borde vara två som känner samma sak
ser varandra djupt genom ögonen
rakt in i själen... rakt in i det äkta...
och omfamningen följer efter som ett virus
... äter sig in och fast i allt och alla runtomkring

Ibland slår man upp ögonen och möter ett monster
men ibland har monstret fina blommor med sig...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 87 gånger
Publicerad 2008-01-20 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen