Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här kändes lagom och i dag är en sån där dagg som är så där lagom


en vägbeskrivning till min barndom

 

En längtan efter något, en saknad av pop

Måste hem, söka mina rötter

Känner en märklig känsla i själ och kropp

Jag känner hur det rycker i mina fötter

 

Jag beger bort från stan, hur är inte så noga

Motorvägen en kort bit

Bakom mig lämnar jag ett skimrande Karlskoga

Jag ser kullar och skog som en invit

 

5 mil bort åt motsatt håll möter man världen i Örebro

Det var dit vi begav oss då vi skulle se den stora världen

Men det var här ute på landet  som man bodde, här fick fröna gro

Okej väster ut fortsätter vi nu färden

 

Du är nu i på väg in i Värmland

Kristinehamn närmar sig, men så långt ska vi inte gå

Motorvägen och så en himmel som står i brand

Det är ett väsen som vilar här som man inte kan förstå

 

Det blev lite för mycket i denna kurva precis före skolan en gång

Frireligiösa, bönder och arbetare, kommunalare, Boforsar, alla bor de här

Jag vet, sträckan är väl 9 kilometer lång

Detta är min hemort, så dubbelt, en plats jag håller kär

 

Där bodde hon, den snygga

Kan det ha varit 1991?

Vi upplevde hennes blickar som utmanade och stygga

Och vi stod där som fån och log brett

 

I dessa trakter sprang jag runt och här samlade jag ihop till ett liv

Jag vet inte vem jag varit utan Gessle och dansband, jag är pop

Jag sparade under många långa år och nu spenderar jag mitt liv

Det var där jag blev kär i musiken som tog min själ och kropp

 

Just där tjuvrökte vi i skydd bakom rosenhäcken

Nu är vi på landet, vägen är kurvig och du styr väl som du ska

Snart så kommer vi fram till bäcken

Känner du inte att du plötsligt mår bra

 

Alla snygga kvinnor som man trånade efter och ville ha

Alla längtan som blev noveller och poesi

En känsla av att lida fast man egentligen mådde ganska bra

och så stora drömmar om hur det skulle bli

 

Staden mellan städerna, byn mellan städerna kanske det skulle vara

Oslo, Stockholm, Karlstad och så Örebro

Kristinehamn och Karlskoga, lite svårt att förklara

Men mot bäcken, håll utkik efter en bro

 

En vägbeskrivning till min barndom

Strax utanför Karlskoga

Min barndom ligger där ute

Hittar du dit

Hem till min barndom

En vägbeskrivning innan man glömmer




Fri vers av PPQ
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-25 09:57



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Jublar över din inledande rad som jag gärna hade skrivit själv. Men hela din berättelse känns bra. Faktiskt som du beskriver. Lagam på något sätt, och det är den här gången inte något dåligt betyg.
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ