Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Att Lidingö skulle vara som kalrskoga är ett internt skämt mellan mig och grevinnan... anno 2000 typ..."


Tänk efter, känn efter

 

Jag gick igenom dagens post, respons?

Jag funderade på vad jag skulle svara

Så overkligt ungefär som Stureplan kontra moms

Ibland är det så svårt att bara vara

 

Tänk efter, känn efter

Vad känner du?

Tänk efter, känn efter

Var är du nu?

Du, var är du?

 

Vattnet gjorde mig törstig, juice, en hel tillbringare på en gång

Jag tog en promenad häromdagen och mindes och jag log

I sommar kanske jag ska resa till kusten och minnas hav och tång

Det skulle kännas väldigt bra, så blir det nog

 

Stanna upp, stå still

Bara var, ja men stanna till

Tänk efter känn efter

Var är du nu?

Var befinner du dig?

Var står du?

 

Jag gick förbi hennes rabatt, lökarna var gröna i mörk jord

Jag försökte komma på vad jag skulle äta, jag ville vara kreativ

Jag som brukade drömma mig igenom meningarna för att sedan leka med ord

Barfota genom huset, ett rum som väntade och katterna som förde ett himla liv

 

Stanna upp stå still

Var i flödet

Se var du är

Se var du står

Tänk efter, känn efter

Var är du?

Var är du nu?

 

Lidingö var lika trist som villaområdena i Karlskoga

Vad var det de längtade efter? Kanske de ville bo i en småstad

Det var nog viktigt att det kändes fint för övrigt var det nog inte så noga

Och jag återgick till att sortera rimmen på en rad




Fri vers av PPQ
Läst 475 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-26 10:02



Bookmark and Share


    Amor vincit omnia
Detta känns som en kreativ filosofi! Härligt rytmisk, kärleksfull, något vädjande att bara tänka efter, känna efter... Mysigt! :)
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ