Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kulturkrockar,språkförbistring m.m oddsen är dåliga.....och förmodligen har Iblis lyckats i sitt uppsåt denna gången....


Dark horse

Missförstånden



Orden går vilse

och når inte sin destination


Eller tar omvägar

genom andra

som inte har med saken

att göra

och är inte de samma

när de kommer fram

till dig



Orden

tolkas

och jämförs

med erfarenhet



Kanske har du hört

det förut

och tror jag menar det samma



Men jag menar

något annat

fast med liknande ord


Eller så sa jag rätt ord

vid fel tillfälle


Se

ju mer jag skriver

ju mer komplicerat

blir det


Varje ord

blir ett steg

bort




Ett ord

sagt

i fel sekund

och vi måste andvända

tusen

för att komma tillbaka

till samma punkt


Jag är trött på ord


Kusiner

hit

och dit





Traditioner

och språk

som jag inte förstår



Inget av det

är mitt

jag följer

den väg

han lyste upp åt mig

och vad som står skrivet


och den som tror

att han gav mig en enkel väg

kan gå den själv




För Guds skull

låt oss sitta tysta


Låt oss lita

på det som finns


mellan


raderna


doften


det enkla


som inte kan missförstås


blänket i ögonen



det är sanningen

och behöver ingen

översättning





Det känns

djupt

inne i hjärtat

















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-28 07:50



Bookmark and Share


  Aisha VIP
...fint skrivet....rymmer stor sanning....A.
2008-01-30

  Michaela Dutius
Avsändare och mottagare - och kanske många mottagare på vägen- förbvanskas budskapet.
Väl beskrivet i poetisk form
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP