Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du grät mig levande

   

Djupt i skogen i stor nöd

som en fågel

en uthungrad sparv

modlös

för matt för att äta

 

en suck

som en bön i min modlöshet

så var mina ord

utan tröst

 

Du hörde mig

ja jag vet att du hörde

för stormen kom genom skogen

och vindarna

satte mig som en kråka i en vinterbjörk

osynlig

piskad av det som inte är

 

ett skrik

och jag hatade dig

medan skratten ekade genom björken

jag förbannade dig

alla orden jag sa

förbrukade du

tyst

 

Evigheten var en natt

och natten varade evigt

 

När du kom

hörde jag dina steg

som en människa i mossan

tätt intill mig

död

som jag

 

Så grät du mig till liv i mörkret

och koltrasten sjöng

jag hörde den

 

ja jag hörde den

 

 

 

 

 

 




Fri vers av korpfjäder
Läst 463 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-28 15:34



Bookmark and Share


  Rosmarin
\"Så grät du mig till liv i mörkret

och koltrasten sjöng\"

de här raderna känns verkligen!
2008-01-29

  micke marin
Ooscch den var skön. Ska nog läsa den några gånger till.
2008-01-28

    Trast
Fint korp!
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder