Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2006-05-03 - Ibland känns det bara såhär.


Låt mig sjunga falskt

Låt oss bara vara
låt oss skriva biblar

låt mig sjunga falskt
låt mig säga nej
låt mig bära mina vapen

låt mig elda gammalt gräs
låt mig bära mina kängor
låt mig dansa runt i Underjorden
låt oss bära våra vapen

låt oss dansa nakna
låt mig demonstrera
låt mig vidga mina vyer
(låt oss vara galna)

Låt mig åka kollektivt(!)
Låt mig dricka alkohol(!)
Låt mig välja mina vänner(!)
snälla låt mig stava fel

och låt mig bära mina knivar

låt mig älska sommaren
låt mig lifta över världen
låt mig skriva om ditt hår...
(låt mig välja språk)

låt oss vara lika

låt mig flytta ut i skogen
låt oss ta studenten
låt mig vråla ut mitt hat
låt oss bära våra vapen

låt oss skriva böcker
låt mig älska dina händer

låt mig följa dig till havet
låt mig brinna länge
låt oss palla äpplen
snälla tillåt att jag gråter

Låt oss bara vara
Låt oss släppa våra vapen




Fri vers av Gloggs
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-04 22:29



Bookmark and Share


  H. Karla
Låter lite som du i ett nötskal. Jag gillar tempot i den här, man liksom bubblar igenom den (eller hur man nu ska uttrycka det). Kanske är den lite lång, vilket jag brukar tycka om dina dikter. Du skulle kunna göra en kortare version av de smaskigaste bitarna.
2008-02-06

  Micael Axelsson
Vilt inre viftande, studsar det nog en galning (eller så såg jag bara mig, va f-n vet jag). Ömsom energiskt, ömsom stillsamt flyter dikten till/om/för en person eller till och med flera. Och baske i mig, så kan det väl kännas vissa dagar...
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Gloggs
Gloggs