Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2007-06-17 - Skriven på ett tåg någonstans i Östeuropa.


Knackningar

Allt tar sin tid
såren blir sydda
befriade från salt
och läkta
Tiden läker sår
den ger och tar
men läker sår

Knackningar idag
någon knackar i väggen
sänder nödsignaler
Skickar en bön ut i natten
en önskan om värmande händer
Allt tar sin tid

Fågelstreck mot söder
de skriver med himlen som tavelduk
Skriver att vintern går över
skriver att allt tar sin tid

En kvinna far med tåg genom Europa
i sin famn ett knippe vita rosor
Kan inte acceptera bortgången
inte lägga blommorna vid graven

Hon flyr genom Europa
balsamerar sina minnen

Han cyklar genom länderna
bär med sig sina
outdelade knackningar
på hennes dörr
han cyklar
han cyklar
han cyklar
slår upp sina sår
Kremerar sina minnen
lämnar askan bakom sig
han cyklar

Jag sitter här emmelan dem
försöker tolka knackningar

Att fly i tanken
räcker inte alltid

Jag kremerar bilderna
men balsamerar negativen

allt tar sin tid




Fri vers av Gloggs
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-04 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gloggs
Gloggs