Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2007-10-15 - Höst igen. Osammanhängande igen.


Bombade broar

Granater i mitt huvud
höstluften gör andningen så lätt
vindarna får kroppen att frysa
men minnena att brännas

Minns du städernas nattljus
de stenlagda gatorna
tiggarnas utsträckta händer
skyltarna skriva på språk
vi inte förstod

Regnen faller ikapp
med mina ögon över bokens rader
Det är ord jag behöver läsa
sånt jag måste ta till mig
språk jag måste lära mig

Cikadorna har tystnat
och snart är boken full
jag har fyllt sidorna
I utkanten av era synfält
har jag i tystnad dikterat
Det här är resornas bok

Fyller de sista sidorna
men viskar till väggarna i rummet
att "det här är bara början"

Men broar har byggts för
för att sedan raseras
Så trött på människan
på de frusna floderna
emellan er och mig

På rälsen igen
med tåg i höstens dimmiga dagar
Plockar upp trådar
för att binda mig ett fisknät
Snart kommer snön
och jag är osammanhängande
som era bombade broar

Ni har fått mig att frysa
i en nyans jag inte förstår
Ni har gjort mig osammanhängande
som era bombade broar




Fri vers av Gloggs
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-05 23:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gloggs
Gloggs