Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2007-06-17 - "Jag är Dina", en film som inspirerar till att skriva. Den och lite tankar som villade sig ner i handen och ut i pennan... här har ni.




Tango över mörka vatten

Dansar tango över blöta klippor
ett barn ser in i kameran
hon är inte intresserad
och hon var inte den skyldiga
Men människor dör faktiskt där ute

hon faller ner på knä vid vattnet
betraktar virvlarna under ytan

Jag lyckas inte se henne
vågar inte förstå henne

jag spelar av den första strängen


Dansar tango över grå granit
det gör ont
jag dansar hårt
finner inte takten

dansar ensam mellan mina lakan
speglar mina tankar
i Nordens kalla fjordar

Hittar mina anteckningar
dina vykort kom aldrig fram
det gör ont att veta sånt

spelar av den andra strängen


Dansar tango över mörka vatten
söker ensamheten
ser inte längre någon mening
i alla ord ni kastar bort
Läser den ryska poesin
någon ger sig ut för att hitta
en mening med något
Det gör ont att se honom fly

det säger sig väl självt
att poesi ifrån min hand
blir en krater i någon annan

Det känns genom min hud
när jag spelar av den tredje strängen


ställer ifrån mig cellon
vågar inte riskera mer




Fri vers av Gloggs
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-04 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gloggs
Gloggs