Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2006-10-06 - Tankar om livet på ett café.


Om blommor vid min gravsten

Jag sitter här och skriver
på ett litet trött café
sätter bokstäver på bladen
skriver ord som formar meningar
sätter tankar till historien

Jag sitter här och tänker
på ett lätt förvirrat vis
dricker kaffekopp på kaffekopp
svenska folkets stora drog

Jag sitter här och sjunger
på ett litet stelt café
funderar vidare på livet
och de stora frågorna, ni vet
Vad gör jag här och varför Här?
Vad är mitt mål, vart ska jag dö?
Kommer pusslet att bli klart
och vilken bit är min att lägga?
Vart för min stig i vinterns skare?
vem är mitt ljus i nattens mörker?
Kommer jag få barn en dag
eller dör mitt blod med mig?

Vill jag dö i strid när jag ska falla?
Vem blir mitt kryptonit?

Ja jag sitter här och lever
på ett litet svenskt café
skapar sinnesbilder kring ett liv
som en dag kommer slockna
Vad tänkte jag om livet förr
om hur det skulle va idag?

Så jag sitter här och andas
på ett litet tyst café
Jag är människa och dödlig
ja jag vet jag kommer dö
Vem bär Mina gener vidare
var är barnen med min ögonfärg?
Vem bär vidare allt det jag är?
Vem tar min plats här på caféet?
Vem lägger blommor vid min grav?

Var är barnen, mina barn
som ska bära vidare min penna?




Fri vers av Gloggs
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-04 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gloggs
Gloggs