Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en mycket annan psalm


Där korparna ruvat sitt ägg

 

 

I korphimlen flyger de glömda

förtappade svartsynta år

Där gnistrar de bortförda, gömda

av tid som en gång var i går

 

På berget med storslagen utsikt

har korparna ruvat sitt ägg

där himlarna döljer sin avsikt

bak formlernas hemliga vägg

 

Bland blåsvarta fjädrar i vinden

blir sanningen äntligen fri

En himmelskall vind smeker kinden

när korpungens bön blir ett skri

 

Av tomhet som fylls utan gränser

når längtan sitt mål bortom tid

och korparnas vingpennor glänser

när himlarnas gud talar frid

 

 

 

 




Fri vers av korpfjäder
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-06 17:56



Bookmark and Share


  Lena Krantz
Väldigt mycket annan, och väldigt bra!
Påminner mig om \"Í skugga hrafnsins\" och de andra filmerna.
Fast inte lika mörk, vilket bara är bra!
2008-02-06

    ej medlem längre
Jag älskar korpar. Så och denna finfina text!!!
2008-02-06

  Carola Zettergren
Dramatiskt,sagolikt,gripande,
magiskt,fantastisk POESI!!!!
2008-02-06

  Jaramald VIP
Oj, det var annorlunda! De vill jag läsa fler gånger.Bokmärker!
2008-02-06
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder