Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsätter på tidigare tema, kan inte riktigt släppa symboliken. Den går nog över snart.


Flyger sparvar om natten?

Min musa flög
att fånga sig en nattsparv
som hon kan äta i stillan ro,
uppflugen i ett träd.
(Kan sparvar verkligen smaka bra?
Och finns det i den svenska vintern
sparvar som flyger om natten?)

Mina leoparder
sprang norrut för att möta
sina fränder under norrskenets
krafsande klo-symfoni.
(Mina leoparder är ljusblå och rosa,
men på ett leopardaktikt sätt. Ibland
är de rosa, ibland är de blå.)

Min lögnare sa
att han inte skulle lämna mig
så vid det här laget har han nog
hunnit ut på myrmarkerna.
(Jag kunde frågat vad han skulle
dit att göra - men jag vet att jag
inte skulle få ett ärligt svar.)



Jag sitter här och tänker.
På ett och tu och tre.


Ett.

en brinnande rasande vilja
som krossar min medvetnadsbur
kastar sig skrikande som en dåre
ett vilddjur
en rasande leopard
genom jorden och himlen
för att till slut nå
ett mål jag inte visste
att jag hade


Två.

en falnande kallnande låga
som dock än kan vaja ett slag
skapande, ihärdig medvetnadskåda
min musa
aldrig riktigt där
men aldrig någonsin borta
kan leda min väg
till det slut som
jag aldrig någonsin
i mitt liv
trott mig förtjäna

Tre.

jag sveper om kroppen en skjorta
som döljer min rämnande buk
kavaj slips och sen är jag borta
förseglad
i en sarkofag
smidd av min egen
lyckas smed
för att evigt
begravas
i ökensanden

Fyra.

En dag till.
En dag till kan jag unna mig.
Innan jag måste välja

vem som är illusion

vem som är fantasi

vem som är verklighet

och vilken av dem
som räknas




Fri vers av Kymavr
Läst 263 gånger
Publicerad 2008-02-08 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kymavr