Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att allt är mycket gott betyder att \"helighålla\" utveklingen som enda uderlag för dess mål, den fulländade människan.


Alltet

Guds hjärta
och mitt
hans tanke i världen
att allt ska vara
som nu
förstås ej

bedagade, trötta
till döden
möter mig ögon
hos dem som ska handha, förstå
att allt är gott
och måste vara

och när i en fjärran blick
ska ljuset lysa
ur dessa själens lyktor,
förvissa dess stoft
att allt är du?

Och när ska vi svara
jakande
att göra ditt val
till vårt?




Fri vers av Jan Seilitz
Läst 332 gånger
Publicerad 2008-02-23 15:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Seilitz
Jan Seilitz