Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken i ljuset


Ljuset på mitt kött
bränner, fräter
sanningen siprar fram.
sanningen om mitt kött
en rutten frukt, söt doft av död

speglar köttet mot ljuset
mörkret är svagare
ljuset vinner alltid.
bryter fram som en växt igenom asfalt
bryter sönder och söker sanningen

Tårarna, vart kommer ni ifrån?
Som floder av saltaste vatten i två vattenfall
har inte sett er sedan jag var barn
varför kommer ni nu och stör ordningen?
Stoltheten torkar tårarna som sandpapper mot ögat.

Ögat, ljusets bärare, kroppens lykta.
låt vattnet falla, rena ögat för sanningen skull.













Fri vers av Engelbrekt
Läst 385 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-06 08:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Engelbrekt
Engelbrekt