Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tilltrasslade lakan och en ambition att göra något annat

jag gick genom staden idag och det kandes ödsligt och tomt
som att jag var två timmar sen till jobbet
och jag sneglade på klockan men den var bara 8.42 som den alltid är
när jag går förbi Abu Alis Indiska restaurang

du låg kvar i min säng i tilltrasslade lakan
de är alltid ihopbuntade i en stor klump när du har sovit över
och jag undrar vad det är du gör om natten
när jag inte är vaken

kanske går du i sömnen som du gjorde på nyårsafton
när du kissade på Daves stereo i tron att det var en toalett
och sen inte kunde minnas någonting
fast alla tyckte att det var ganska roligt - utom Dave som blev lite äcklad

solen var redan uppe och jag började fundera på om jag borde vridit fram klockan eller något liknande för det var så ovanligt tomt men det är inte ännu
och du kommer vara upptagen nu ett tag framöver när du spelar in din skiva som inte har några låtar om mig

du sjöng en av dom som du skrev om mig en gång
men den skrev du när jag sa att jag bara ville vara vän med dig och inget mer och sen ändrade jag mig men du skrev ingen ny låt
för man skriver bäst om olycka och jag är ingen olycka

jag funderade på varför man känner sig så tom ibland
fast man har kärlek, mat för dagen och ett jobb att gå till
och att kanske jag borde skaffa mig en hobby förutom att gå till gymet
något skapande som drejning fast det är nog för flummigt för mig

kanske jag borde börja läsa psykologi eller något sånt
jag känner att jag borde börja göra något nu
för tiden går så fort och snart vrider vi fram klockan och jag förlorar ännu en timme som jag inte sparat in för när vi vred bak den sist så sov jag bara mer

varför är gatorna så tomma och vad gör alla andra medan jag
promenerar bort mitt liv i en stad av guld och musik där den enda meningen
är du iallafall så känns det så just nu och det skrämmer andan ur mig att om du går så blir jag ensam med min mat för dagen och mitt jobb att gå till

hur tomt blir det då?




Fri vers av enlitenenstor
Läst 467 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2008-03-06 11:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
kanske går du i sömnen som du gjorde på nyårsafton
när du kissade på Daves stereo i tron att det var en toalett
och sen inte kunde minnas någonting
fast alla tyckte att det var ganska roligt - utom Dave som blev lite äcklad

Garvar gott åt detta!
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

enlitenenstor
enlitenenstor